| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak jsem rodila ve Třebsku

Ahoj všem diskutujícím,
mojí holčičce jsou tři roky, neměla jsem komplikovaný porod, ale byl hodně dlouhý. Měla jsem bolesti 18 hodin, celou tu dobu po pěti minutách a porodní cesty se otevíraly velmi pomalu. Byla jsem v porodnici na sále (sama) a bylo to psychicky dost náročné i jsem už byla unavená. Po těch 12 hodinách mi nabídli epidurální blok, souhlasila jsem, i když jsem měla obavy z toho, jak mi to budou napichovat, ale vůbec to nebolelo, bolesti se hodně zeslabily, ale pořád jsem je cítíla, snesitelnou bolest a hodně silné stahy. Mohla jsem se hýbat. Velmi se mi ulevilo a začala jsem zase věřit, že to zvládnu. Alžbětka se pak narodila za 40 min, cítila jsem, jak se tlačí ven a už to šlo samo. Kdybych měla ještě další děťátko a probíhalo by to opět takhle, budu epidurální anestezii chtít znovu a dřív. Samozřejmě, že je možné, že se holčička mohla narodit za těch 40min. i bez anestezie, pokud bych vydržela, ale já jsem přesvědčená, že tím, že mi EA poskytli, se porod urychlil a porodila jsem normálně, protože lékař před tím, než mi EA dali řekl, že ještě počkáme hodinu a pak půjdu na sekci, protože porodní cesty nejsou otevřené. Já bych tedy EA nehaněla, pomohla mi a Alžbětka se narodila zdravá a spokojená, téměř neplakala, plazila se k prsu a hned se přisála. Bylo to moc krásné a byla jsem velmi šťastná, že jsem nemusela rodit operativně a mohla hned Alžbětku obejmout a přivítat a normálně se o ni starat, což by asi po operaci bylo daleko těžší.
Když vzpomínám na svůj porod, musím říct, že samota těch dlouhých hodin na porodním sále byla skličující, sice za mnou chodila sestra každou hodinu, ale bylo to málo i když se mě snažila povzbudit, nikdy se ani chvíli nezdržela. Ale jinak se ke mně ani k Alžbětce nikdo hrubě nechoval a za anesteziologickou péči i za péči sestry, která přišla, když se Alžbětka narodila a pomohla mi ji nakojit a přivítala ji se mnou, jsem velmi vděčná.
Myslím si, že porod je přirozená věc a asi je dobře možné porodit dítě i doma, ale přesto jsem toho názoru, že porodní bába patřila k porodu odjakživa, že naše prababičky nerodily doma bez pomoci. V porodnicích je určitě co zlepšovat, ale porodnice není špatná nebo zbytečná věc.
Já se necítím jako nedostatečná matka nebo Žena jenom proto, že mi při porodu pomáhal lékař. Jsem za to vděčná.
Klára

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.