Chtěla jsem si tu diskusi přečíst, zda-li bylo řečeno něco jiného než obvykle, ale téma zřejmě tak zahořelo, že je nás tu příliš a jde to pomalinku.
Byla jsem potřetí těhotná v době internetu a zhusta jsem na Rodině obhajovala české porodnictví. I vyjela jsem porodit do porodnice. Červíček pochybností ovšem byl, ne strach, ale jakási rozmrzelost, že je ta porodnice taková neosobní, že vedle v boxu povzbuzují prvorodičku jako na fotbale, že mě ve finále čeká klasická porodní poloha, ačkoliv je mi na míči tak dobře a cítím, že to jde kupředu, jak má. Porod trval slabé 3 hodinky, byli na mě hodní,nemedikovali mě, ale trvali na blbém monitoru a nakonec mě dostali na ten porodní stůl.Když malá vyklouzla na svět, měla dvakrát pupečník kolem krku ,dvakrát kolem trupu a promodralý obličej. Bylo třeba více než jedněch rychlých zkušených rukou, aby měla ve zprávě, že je nekříšená a její agpar je 10-10-10.
Tak nevím, jsem po šestineděli a žiju papáním a spinkáním, někdy blinkáním , no znáte to, porod neřeším, nedokázala bych napsat ve větším formátu "Jak se rodí v I.patře, v II. boxu", možná mě něco minulo...
Ale zaplať Bůh zažívám jiné silné emoce se zdravou Madlou.
Takže závěr? Ať žije svobodná volba, nicméně holky, náhoda je vůl, pojďme raděj ty porodnice předělat.
Zdravím Sylvu Š.
Předchozí