Naše oblíbené (jíme to všichni):
hovězí bujón (dělám ho z biomasa) s kořenovou i nekořenovou zeleninou, někdy trochu brambor, jindy strouhanou polentu přímo do polévky
jehněčí hřbet na divoko s ovocnou omáčkou
králík se svíčkovou omáčkou (nic nového pod sluncem)
rajská omáčka (malou cibuli, olej, trochu kořen. zeleniny, čerstvá oloupaná rajčata, trochu bazalky, dusit, rozmixovat a přidat čerstvá rajčata) – k tomu těstoviny (ne celozrnné, pozor na průjem) nebo italské noky a sýr - já dávám mozzarellu v nálevu
benátské rizoto – na malou cibulku fenykl (zeleninu), případně trochu hrášku, mrkvičky apod., přisypat rýži, vydusit do rizotové konzistence, trochu strouhaného sýra
cuketové lasagne – tam už je dost sýra (vrstvím na sebe sýrovou omáčku s bylinkami, lasagne, plátky cukety a znovu dokola)
v 18 měsících nedávám nikdy mořské ryby, celozrnné těstoviny a kaše, uzeniny, šunku, vepřové, kuřecí, pribináčky, konzervy, margarín, mléko, tavené sýry. Ovoce dávám ráda a hodně včetně tropických druhů a občas něco osladím fruktopurem nebo glukopurem.
Předchozí