ahoj Kristynko,
diskusi jsem cetla ze zacatku,pak uz bylo cim dal vice prispevku(take me zarazilo to odsuzovani(toho ci onoho) a naprosto souhlasim s poslednim prispevkem Pavli,nechme kazdemu pravo na svou volbu.
Pisu ti proto,ze jako prvni i posledni je tvuj prispevek o Zlinske porodnici.Ja jen kratce.Taky jsem v ni rodila,taky na nadstandardu,taky jsem spokojena na 90%:) a mozna o nejake to procento jeste vic,nejsem primo ze Zlina,ale z UH(mistni porodnice u domu).Zlin jsem si vybrala proto,ze me tehotenstvi bylo vcelku komplik.a rizik. a Zlinske porodnici jsem verila.Je to druha nejvetsi porodnice v CR(takze by se dalo hovorit o bezicim pasu),maji detskou JIP..
V den,kdy prisel na svet muj syn bylo take hodne porodu(to je tam ale zrejme porad),ale nikdo se ke mne nechoval "automaticky"Naopak mela jsem pocit,ze jsem pro ne ta "dulezita rodicka".U porodu byl manzel,takze PA nas vice mene nechavala samotne(kdyz bylo treba,vysetrila me i ve vane),mela jsem pocit soukromi,pri samotnem porodu se tam pravda objevilo vice lidi(same zeny),ale to uz mi nevadilo,naopak sestra,ktera me drzela za ruku a opakovala,jak mi to jde skvele a pod.mi byla velkou oporou,velmi mi vyhovovalo,ze to neni"klasicky porodni stul"s nohama nahore,ze bylo kolem sero,hrala hudba(o tom jsem sice moc nevedela ale i tak),Kdyz se maly narodil,vubec neplakal,spokojene vrnel,dali mi ho na brisko,k prsum a vsichni obdivovali jake je to krasne miminko(jako uz nejmene 10. co videli ten den:) Zmerit,zvazit mi ho vzali po chvili,ale vse delali jen metr ode me,takze jsem ho nespustila z oci,jen ho zabalili do plenky a zavinovacky a nechali nas 2h o samote(s tim,ze prisla do 15min detska sestra a pomohla mi prcka prilozit),na sale jsem pak zustala jeste dalsi dve hodiny,mela jsem spatne vysledky krve.
Tim chci rict,ze i v tech velkych porodnich se da rodit ku spokojenosti rodicky s pocitem soukromi,jistoty(pro me dulezite pri takovem tehu)a vysledkem muze byt i to usmivajici se nebrecici miminko.
Ale volba je nakazde mamince a rodicce.Ja vzdy budu volit porodnici,i kdyz lekarske prostredi moc nemusim,s odborniky za zady jsem se citila bezpecneji.
Předchozí