Jsem shodou okolností také z příbramska a jsem lékař, takže nevím, jestli jsem schopna nestranného pohledu. Je pravda, že v 98% případů, zvláště u vícerodiček probíhá porod bez komplikací. Ostatně ještě moje babička mi vyprávěla o tom, jak se rodilo doma. Mě osobně přijde nejvýhodnější nějaký kompromis, tj. buď holandský model, kdy se rodí nejčastěji doma ale pokud by nastali komplikace, mají pokrytí záchrannou službou s kvalifikovaným a zkušeným porodníkem do 5 min / pozor ! to u nás to tak není, u nás RZ slouží hlavně lékaři ARO, CHIR, INT a ti by vám u komlikovaného porodu nepomohli - jen by s vámi rychle uháněli do porodnice, ale někdy jde skutečně o každou minutu ! / nebo model porodu sice ve zdravotnickém ale maximálně rodičce přizpůsobeném zařízení. Tj. porod v místnosti, která bude zařízená domácky, s doprovodem kolik je libo a taky třeba porod ambulantní. Ve skrytu duše doufám, že se snad naše porodnictví už touto cestou alespoň někde, v menších zařízeních / Hořovice, Vrchlabí / ubírá. Taky si myslím že je dobře, že si porodnice vlastně konkurují, tím jaké jsou schopné nabídnout podmínky.
Předchozí