Ještě pokračuji :-) To znamená, kde se chovají rigidně a maminkám nevyjdou vstříc, tam jim porodů ubývá a reálně jim hrozí zavření / např. porodnice Beroun, Rakovník ... / Doufám, že s tím jak se ženy více otázkou porodu zabývají, cítí, že je to hlavně ženská a velmi osobní záležitost, že se tyto podmínky budou i nadále zlepšovat. Já sama bych z uvedených důvodů doma asi nerodila, ale tím vás naprosto nechci odsuzovat. Rodily tak generace žen před námi a musí to být krásný zážitek. Je to asi profesionální deformace a to, že lékař má před očima ne stovky nekomlikovaných, přirozených a úspěšných porodů, ale hlavně výjimky.
P.S. S příbramskou porodnicí mám osobní 1 rok starou zkušenost, bohužel jsem kvůli komplikované poloze plodu musela plánovaně rodit sekcí, což mě moc mrzí. Takže se o srovnání, jestli se za tu dobu, co jste zde asi rodila vy a rokem 2004 raději ani nebudu pouštět, protože ta situace byla prostě jiná.
Tak to byl takový příspěvek do diskuze. Určitě se sem vrátím, protože mě zajímají názory a zkušenosti dalších maminek. Všem přeji, ať je porod pro ně jedním z nejhezčích životních zážitků a našemu zdravotnictví přeji, ať v tom maminkám nebrání !
Předchozí