Já jsem v našem městě jezdila s kočárkem MHD pouze, když to jinak nešlo. Sice máme bezbariérové autobusy, ale řidiči nemají maminky s kočárkama moc rádi a ostatní lidé na vás koukají, co tam vůbec otravujete.Navíc když si řidič vzpomene, vůbec vás s kočárkem nemusí pustit do autobusu, např když je přeplněný, což je u nás skoro vždycky. Autobusem jsem s kočárkem jela asi pětkrát a ty obličeje spolucestujících si nepřejte vidět. Teď, když je dcera starší a jezdíme bez kočárku, samozřejmě nikoho ani nenapadne nás pustit sednout, navíc se u nás smí nastupovat pouze předníma dveřma, takže stojíte v uličce, vedle vás tříleté dítě, zepředu se tlačí dav a všichni řvou:"Postupte si" a vy zase řvete." Pozor, je tady dítě". Prostě super.Naučila jsem se chodit všude pěšky, což vy v Praze samozřejmě nemůžete. Jo, jezdit po schodech s kočárkem umím taky od té doby, co nám někdo neustále bral ve vchodě prkna položená na schodech k výtahu. Vždycky, když jsem jela z nákupu, kočárek naložený a najednou - prkna nikde. Takže jsem se naučila drncat. Přeji hezký den. H.
Předchozí