Doma mám už dvě děti a teď čekáme třetí.Při pomyšlení na porod mám smíšené pocity. První porod byl něco mezi hororem a noční můrou.Plodová voda mi praskla doma ve dvě ráno, vydali jsme se do porodnice a v 7:00 po klystýru a holení mi píchli oxytocin.Po chvíli začaly bolesti.Postupně se na mě chodili "dívat"sestřičky, lékařka...snad krom uklízečky si šáhli všichni.Po několika hodinách usoudili, že porod nepostupuje a já se neotevírám.Kapačka už nekapala,ale přímo crčela,kontrakce jsem měla několik hodin po třech minutách.Žíly na rukou mi popraskaly,tak sestra zvesela našla jednu na noze...Po delší době lékařka usoudila, že už to bude.Odpochodovala jsem na sál,kde mi přivázaly nohy a tím moje kontrakce skončily.Lékařka provedla nástřih a dvě sestry mi hupsly na břicho, čímž mojeho syna donutily přijít na svět.Neslyšela jsem ho plakat,při tom hopsnutí jsem omdlela. Ukázaly mi ho a opět jsem ho viděla až druhý den.Potom následovalo šitíčko.Trvalo to dlouho a ta jizva co mám uvnitř bolívá obzvlášť při menzes
doteď, ono se není co divit.Třicet stehů je třicet stehů.Druhý porod byl sice také vyvolaný,ale po pětiminutových kontrakcích ,které trvaly pět hodin se bez nástřihu narodila krásná holčička.Paní doktorka nezapoměla pochválit jak hezky vydržela ta jizva ,a že měla stach že to praskne a bude to muset zašívat.(byla to ta stejná lékařka co byla u mého prvního porodu)Po obou porodech jsem ovšem zažila vizity, které se skládaly ze zástupu spousty lidí,kteří se vám podívaly na prsa, břicho a důkladně do rozkroku....
Závěrem proto chci říct,že plně chápu maminky co se rozhodly a porodily nebo chtějí porodit doma.Zastávám názor,že k
tomuto rozdodnutí bývají donuceny zážitky z porodnic,z chování lékařů....
Já sama nemám odvahu rodit doma,protože manžel by to nezvládl a o žádné PA v našem okolí nevím.Komplikace mohou nasta vždy, ale důležité je jak se kvám personál nemocnice bude chovat! Znám dobře ten pocit ponížení, kdy lékaři i sestry ve vás dokáží zlomit poslední kousek lidskosti a jednají s vámi jako s kusem "masa".
Proto přeji Všem maminkám co teprve na svět svuje drobečky přivedou,aby nic podobného nezažily a svůj porod i dobu strávenou v nemocninci prožily v pohodě.
Předchozí