Ahoj Čarodko,
chci zareagovat na tvůj příspěvek. Sama se snažím v homeopatii vzdělávat a postupně zasahovat v rodině, pokud je třeba. Jsem tedy nadšenec. Ovšem čím víc vím, tím víc jsem opatrná na zjednodušenou indikaci léků. A tím mi právě "zavání" tvůj příspěvek. Osobně bych radila všem laikům poradu s homeopatem nebo aspoň s někým, kdo má za sebou nějaký kurzík nebo menší praxi. Pokazit se toho moc nedá, ale jsou i případy, kdy se přílišným opakováním léků (po vzoru klasické medicíny) někdo dostane do jeho obrazu. A to rozhodně v šestinedělí nebo i později nikomu v rodině neprospěje. Takže, podle mě, čtěte, studujte, raďte se a pak zkoušejte. HOmeopatie skutečně moc pomáhá, ale chce znát trochu alespoň základní principy. Někteří homeopaté nebo pediatři pořádají krátké minikurzy pro okruh svých klientů, existují i vícevíkendové kurzy pro akutní použití homeopatie. Možná vás to pak nasměruje dál. A určitě se orientujte na klasickou homeoptatii, snažte se léky nestřídat, nebrat jich víc zaráz, aby bylo možné rozeznat, který zabral.
Všechny zdraví Katka
Předchozí