A já si myslím, že to my ,porodnicové rodky, ani tak neodsuzujeme. A chtěla bych k tomu všemu ještě naposled říct, že porod je porod a je-li ženská připravena ho přijmout a prožít, tak to dokáže i v té porodnici. Samozřejmě, že zdravotnictví je trošinku legračně organizováno. Já jsem například nechápala, jak to, že ve 41+2tt ještě mohu lítat po světě s tím, že mě lékař viděl před 10 dny(byly v tom 2 víkendy a nakonec se dítě narodilo poslední minuty svobody), zato pokud budu-li 41+3tt, již musím být hospitalizována:). Ale základem je přece dobrá kontrakce a s tou zůstanete samy nakonec kdekoliv.
Trošku to vypadá ,že to doma nebolí, zatímco v porodnici je to strašné. A to si myslím, že je mýtus.Já jsem při svém porodu velmi souhlasila se svým tělem a celkem mi bylo jasné co a jak se děje a bude dít, byl v tom klid, i když tam měli nějaký nerez nástroje a v jednu chvíli to tam bylo jak na promenádě:)No a pak se narodila malá zamotaná ze všech stran, což mě překvapilo,ale vzhledem k tomu, že nade mnou pracovaly 3 páry rukou, zabrečela dřív, než jsem se stačila leknout. Tož tak,ale nic z toho nevyplývá.
Děkuji Aidě za gratulaci a autorce přeji hodně štěstí a ať Vám mimčo roste.
Předchozí