200g pohankové mouky a půl litru mléka či vody. Nechá se hodinu nabobtnat. Konzistence je o něco hustčí než palačinky a těsto se táhne. To píšou v knize. Dávala jsem mléko a půl hodiny i hodinu bobtnat a byli vždy dobré. Vodu jsem nezkoušela. Okraje byly krásně křupavé i druhý den. Naslano je výraznější chuť pohanky, na sladko jsem dala 2 polévkové lžíce cukru (tmavého:-)) rovnou do těsta a tím se chuť pohanky zjemnila. Navrch jsme mazali tvaroh s pudinkem. Příště zkusím čenekovou pomazánku:-) nebo dát česnek rovnou do těsta. Ale to je jen nápad, česnek mi moc rádi. Nepodařili se mi moc tenké. Ale nevím, jestli to bylo pohankou či rukama:-). A byla porce pro mě i manžela, ale on je veliký jedlík. Eva
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.