Máš pravdu, je to krásné, když je to doma. Já jsem porodní asistentku neměla proto, že jsem rodila na poč. roku 2003 a to se na všude hovořilo o tom, jak mají od 1.1.2003 porodní asistentky zakázány asistovat u porodů doma, měla jsem proto obavy nějakou kontaktovat (kontakty jsem měla) abych někoho neuvedla do problémů.
Navíc jsem předpokládala, že zůstanu doma s manželem tak dlouho, jak to bude možné a dokud to budu zvládat, 100%-ně jsem si nevěřila, že to zvládnu, měla jsem představu, že když nebude porod medikamenty "popoháněn" tak jako ty mé dva předchozí, tak že budu rodit asi hodně dlouho a že to bude hodně vyčerpávající. Po porodu jsem si uvědomila, že jsem si na porodnici ani nevzpomněla, natolik jsem se cítila vpohodě. O manželovi jsem nepochybovala, ten má zdravotnický kurz (díky svému zaměstnání, je hasič), navíc se dovzdělal v CAPu a na záchrance to také konzultoval osobně s lékařem, navíc s Příbramskou porodnicí měl dohodnuté, že nám zkontrolují placentu, což mu jeden z lékařů sice nejdříve přislíbil, ale posléze se v Příbramském tisku začaly objevovat články o tom, jak je místní porodnice vybavená a vstřícná.... a jak jsou porody doma strašně rizikové) nakonec jsme tam s placentou ani nejeli, asi by nám ji ani nezkontrolovali, nechtěli vidět ani Rozárku.
V současnosti chodí porodní asistentky k porodům doma běžně, není jich moc (domácích porodů), ale začínají se rozbíhat. Podotýkám, že pro porod doma jsou přísná kriteria!!!!! Letos v srpnu porodila svou druhou dceru (první v porodnici) moje švagrová. Kromě svého gynekologa navštěvovala během těhotenství navíc porodní asistentku a ta jí přijela "odrodit" k nim domů a také si to nemůže vynachválit, bohužel tuto službu žádná zdravotní pojišťovna nehradí (švagrová obvolala všechny ZP), musí si ji rodička zaplatit ze svého.
Přeju tvému miminku hodně zdraví, a tobě, než znovu otěhotníš, aby byla situace v českém porodnictví trošku příznivěji nakloněna maminkám a miminkům.
Předchozí