| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Beton nad zlato

Je fakt, že zrovna předevčírem jsem nastupovala s kamarádkou do metra na stanici Karlovo náměstí (Palackého nám.), kde jsou šíleně dlouhé schody a přemýšlela jsem, co se stane, když kočárek neudržím. Pak jsme studovaly plánek stanic nad dveřmi vlakové soupravy. Několik málo stanic je označeno jako stanice s bezbariérovým vstupem, ale opravdu jen několik málo. Například na trase C si invalida moc nepojezdí. Jediné, co mě utěšuje, že kočárek mám na 2 roky, ale až teď jsem si uvědomila jak bezmocní a naštvaní musí být ti, kdo jsou nepohybliví, ať už na vozíčku nebo jen s berlemi. Setkávám se též spíše s ochotou a pomocí k nástupu a výstupu z MHD, ale pro umístění kočárku na plošinu, kam patří.....NIKDY mi NIKDO místo neuvolnil a navíc jsem musela spíše poslouchat kecy na téma, že nemůžou vystupovat, když tam nacpu kočár. Spoustu lidí si myslí, že kočárek může balancovat nad schody stejně jako dospělý člověk visící na tyči. A MHD není to jediné místo, kam se s kočárkem člověk nedostane....co takhle pošta, matrika P-2, P-4....a spoustu jiných míst. Na MČ Praha 4 je odbor sociálních dávek umístěn ve druhém patře - je tam výtah (opominu, že můj kočár se do něj nevejde), na kterém je velmi často cedule, že nefunguje. Dokonce jsem tam jednou zaznamenala ceduli, že se nemá používat, neboť přivolávací tlačítko se opotřebovává.......
A co ty legrační rádoby butiky, kde mají ceduli, že s kočárkem je vstup zakázán. Nejnádhernějším příkladem je prodejna BEMINI na Nuselské ulici, kde je cedule, že kočárek dovniř nesmí. Člověk by se i zasmál, ale jen do chvíle než zjistí, že BEMINI je firma prodávající dětské vybavení (komplet výbavička), hračky, oblečení.... prostě dětský obchod. Chápu, že mají malý prostor, ale taktéž tak malou návštěvnost, že vyhrocená situace, kdy se v prodejně setkají 2 kočárky, které by se tam nemohly vejít, se dá vyřešit jistě jinak než zmiňovanou cedulí...... Aleto už je asi trošku o něčem jiném, než "beton nad zlato" :-))

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.