| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Zákazy a příkazy v MŠ

Tak vám nevím.Článek je velmi zajímavý. Jelikož mám už skoro osmiletého syna,který má LMD, tak vím, jaké to je. Náš syn chodil celkem do 5 školek. Některé navštěvoval dlouhodobě, jiné jen přes prázdniny. Abych pravdu řekla, tak je hodně důležité, jaký mají učitelky přístup. Taky jsem synovi vysvětlovala, že jsou ošklivá slova, která se nesmí říkat, ale že dospělí je občas říkají. Dokud byl v první školce, tak to docela šlo. Děti byly většinou vychované a sprostá slova byla tabu. Kvůli LMD je syn neposedný a trochu agresivní. To je ale podle psychologa věc, která tohle postižení provází. Děti ho kvůli tomu moc rádi neměly, protože to nechápaly. Není se čemu divit. Jsou to malé děti. Taky jsem se setkala s problémem na pískovišti. Náš syn není lakomý. Naučili jsme ho, že pokud něco má a děti ho poprosí, tak má půjčit. Pokud něco chce, musí poprosit on. Pokud má něco dobrého, je slušné nabídnout ostatním. Tímhle si ve školce hodně vylepšil skore u dětí. Jenže problém nastal se změnou školky. V té první byly učitelky chápající a měly snahu řešit vše profesionálně. v této se nejen syn setkal s dětmi sprostými(doslova a do písmene-začal říkat ku...,pí...,kre...,ho...),ale i s nezájmem učitelek to řešit. Několikrát se mnou mluvily, o tom, že je sprostý. Pokaždé jsem je upozornila, že doma to neslyší a pokud ano, nesmí to opakovat. Taky jsem jim řekla, že musí ony taky hlídat ostatní děti, které to říkají, protože nejlehčí způsob, jak to malé dítě naučit je, že to slyší u jiného. Taky se mi stalo, že při vysvětlování ,že to či ono slovo nesmí říkat, mi syn odpověděl, že Jirka to říká a proč on nemůže. Myslím, že by se všechny učitelky měly starat o to, jak se děti chovají a co říkají. Hlídat je, aby taková slova ve školce nepoužívaly. Byla jsem z toho tenkrát docela zdrcená. Taková snaha uchránit dítě před takovým hnusem jako jsou sprostá slova a nakonec stačí vyměnit školku a je veškerá snaha k ničemu. Ráda na učitelky z první školky vzpomínám. Opravdu měly zájem mít slušné děti. Koneckonců je to taky jejich vizitka. Pokud jim svěřím dítě slušné a za pár měsíců se začne chovat ošklivě a je sprosté, tak je víc než jasné, že učitelka výchovu fláká nebo nezvládá. Jsem ráda, že je i spousta takových, které svou práci dělají rády a svědomitě.Bohužel je těžké odnaučit dítě taková slova říkat. Obzvlášť dítě s LMD,které se samo kolikrát zapomene a dělá různé věci, o kterých ani neví. Jenže potom stejně přijde škola a sprostá slova jsou tu opět. Je to jako začarovaný kruh. Pokud ale má dítě dobrý základ už od malinka a ze školky,tak se nenechá stáhnout spolužáky, kteří jsou sprostí.Nám se to bohužel nepovedlo a máme doma raubíře.J.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.