ZuziP.,
tak jasneze uplnym nasilim dite nikam netlacim a chapu, ze nekde, jako pri tom judu jde udelat zkusebni hodina. Ale nekde proste zkusebni hodina neni, jako pri te kytare.
Znova popisu zbusob, jak to chodi v ZUSce. Dite nejprve pul roku piluje noty, az pak ma noty i nastroj, ty hodiny jsou rozdelene. Cili rodic nejprve zaplati pul roku nauky, pak od pololeti zaplati pul roku nauky a pul roku pripravky. Tady se jeden mesic na zkousku zaplatit neda. MMCH: nejsem si uplne jista, ze sestilete dite, ktere nastupuje do ZUSky ma zcela promysleno, ze chce hrat na hrat na kytaru a ze ho treba pul roku (nekde nezazivne nauky) od nastroje neodradi. U nas je nauka celkem prima, ale jinde treba pisou celou hodinu houslovy klic a to deti urcite nebavi. Ja bych dite urcite podrzela, rekla mu, ze to od zari do konce proste vydrzi.
A to, ze si o krouzcich a sportech rozhoduje kazdy sam je sice pekne, ale v praxi to 100% fungovat nebude. Jsou deti, co maji zdravotni omezeni (takze treba svyho syna nenecham, aby lital na fotbale, prestoze si to preje uz nekolik let - proste fotbal ma zakazanej), dal je tu treba financni moznost rodicu (napr. horko tezko bych treba u nas zaplatila diteti hodiny tenisu), dalsi vec je dojizdeni v pripade krouzku/sportu, ktery neni v blizkosti bydliste/skoly (hlediska: casu - ne kazdy rodic muze treba 2x tydne odejit z prace a vozit dite na trenink pres cele mesto a je tu i financni hledisko). Takze muj syn mi uz ted vycita, ze na neco chodit nemuze, natoz az prijde do puberty.
Předchozí