Jo jasně. Když je to taková blbina jako kroužek, tak taky dost často "jen" vysvětluju a netlačím. Jsou ale věci, kde jde o víc, třeba o společný rodinný zážitek, na který jsem se třeba sama moc těšila, anebo i významnější věci. Jak říkám, jde i o význam dané věci. Kdyby letos bylo po vůli našeho drahouška, tak bychom bývali v létě nejeli na naprosto žádný výlet například, protože náš miláček prostě nikam nechtěl; no a při takové příležitosti už jde o víc než jen o prožitek jednoho dítěte. U tý školy v přírodě jsme taky trochu přitlačili, protože úplně dobrovolně by tam samozřejmě vůbec nejel, a nám šlo o to, aby se trochu blíž seznámil s kolektivem dětí, když už přišel o první půlrok mezi nimi; domnívala jsem se, že nejet tam by pro něj bylo velmi významné minus (ostatní by přijeli zkamarádštěnější a on by byl - zase - úplně mimo). A u těch kroužků jsem dosud měla jedinou výraznou podmínku - aby měl aspoň jednou týdně nějaký pohyb navíc, tj. cokoliv na tělesné cvičení (no, on si toho stejně moc neužil, protože jsem jezdila do Prahy na školení a pro kluka jezdila mamka, takže ho brala vlastně někdy ještě před polovinou kroužku...).
M.
Předchozí