Ahoj,
ve Vrchlabí jsem nerodila já sama, ale moje kamarádka. Rozhodla se tak, protože si přála pokud možno přirozený a pohodový porod a myslela si, že to se podaří spíše ve Vrchlabí než v PRaze. Ale nakonec toho litovala. Setkala se tam mj. s jízlivými řečmi části personálu (jako např. že prý "když neodloží hlavu, tak nikdy neporodí" a podobně citlivé a pozvzbudivé výroky - to jen protože se hodně ptala co a jak...), necítila se tam dobřě, porod se nerozběhl v termínu, pak už přenášela, nakonec zkoušeli porod vyvolat, neúspěšne - a vše skončilo císařským řezem. To samozřejmě nemuselo být "vinou" personálu porodnice, ale to JAK ho provedli, už ano: zřejmě dost neodborně - malému přitom zlomili klíční kost, ona sama potom měla ještě dlouho a problémy s jizvou, masivním krvácením apod. Bylo toho ještě víc, to teď už přesně nevím... Já jsem rodila také císařem (také jsem původně plánovala přirozený porod), ale z těch potíží co mi popisovala ona, neznám vůbec nic, nemůžu si rozhodně stěžovat a mám podezření, že to asi v tom Vrchlabí prostě moc neumějí.
No nic, samozřejmě má každý(á) jiné zkušenosti, ale myslím si že i o takovýchto by se mělo vědět. MM
Předchozí