| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Ještě jedno miminko

Tak jsem si to tu pročetla a ..... a raději nic moc. Všichni tu souhlasí se všemi, jsou na jedné starně barikády a přitom do sebe střílejí někdy až otrávenými šípy. Proč?
Protože si Sally dovolila nesouhlasit s Leou a dala to najevo svým způsobem? Taky ji mohla poslat někam a ostatním by to mělo být jedno, protože jediný, kdo by se tu měl co ohrazovat proti způsobu, jakým se vyjádřila Sally, je Lea samotná a ta se tu od té doby jaksi neukázala, natož aby dala nějak najevo, že jí Sallyn výrok vadí. Mně osobně navíc ten výrok "zhulit se do bezvědomí" nepřipadá až tak moc urážlivý či jinak nevhodný, navíc celý příspěvek byl zakončený smailíkem, který jasně vyjadřoval tón, v jakém byl výrok vynesen, Sally prostě bez nějakého úmyslu ublížit či urazit použila lehkou ironii. A co my víme, třeba v USA je zrovna ta věta o zkulení se takovou naší obdobou "di se zahrabat, plácáš nesmysly" nebo tak něco, takže Sally třeba ani nemohla předpokládat, že by zrovna těchto pár slov mohlo někoho takhle pobouřit.
To mě spíš uráží styl, s jakým s námi všemi jedná Lea. Ať už si dělala legraci nebo to myslela smrtelně vážně, to, co napsala, nikdo rozumný nemůže považovat za realitu. Takže buď nás chtěla vyhecovat k něčemu podobnému, co se tu strhlo nebo nás snad dokonce považovala za "české" tupce, co houby vědí o světě a dá se jim ledacos nabulíkovat nebo nás prostě chtěla jen ohromit, jak ona se má báječně a my musíme obracet každou korunu dvakrát, než se rozhodneme, za co ji utratíme...nebo měla jakýkoliv jiný důvod k napsání, ale ve mně její psaní zanechalo nepříjemný pocit, cítím snahu o ponížení, výsměch (ne proto, co napsala, ale že to vůbec napsala), snahu pobavit se na cizí účet. Proti těmto pocitům mi Sallyn výrok připadá dost v pohodě.
Jestli se tu Sally pasovala na jedinou znalou USA, to si netroufám tvrdit, myslím, že všichni, co v USA žijí a ozvali se tu, stáli na její straně a vesměs její slova potvrzovali. Spíš bych řekla, že Sally tu byla pasována na tu špatnou jenom proto, že se vyjádřila pro někoho až moc silnými slovy. Ale jediný, kdo by se měl a mohl proti těmto slovům ohrazovat, se tu už neukázal a nejspíš ani neukáže, takže asi by bylo nejlepší nechat Sally napokoji, čímž celá tato nepovedená debata upadne v zapomnění a alespoň některé z nás se sejdeme v jiných diskuzích opět jako kamarádky.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.