Omaňo, tys mě pobavila nejvíc, protože maminka, které se líbí rozkošné kytičky za oknem, mi připadá jako trochu z jiného světa..každopádně až jí to lupení zakryje výhled ven, možná ji ještě čeká nejedno překvapení :-))
Jinak v zásadě souhlasím jak s Miškou, tak s Monty... ty sis Miško užila svoje, takže víš dobře, o čem mluvíš, ale názor z druhého úhlu pohledu taky není úplně zcestnej. Nejhorší je, že každej junior je individualita a u nikoho nelze dopředu odhadnout, jakým směrem se vydá nebo zvrhne. Je fakt, že znám hodně inteligentních a schopných a slušných mladých lidí, co si občas trávu zahulí a nijak výrazně je to nepoznamenává.. jenže jinak se na to kouká z pozice kámošky, která se s nimi tu a tam sejde, ale má vlastní názor a vlastní vůli, a úplně jinak to vypadá z pozice mámy, která vidí ty hrůzy, co jsou všude kolem.. Těžko můžu s trávou u vlastního dítěte souhlasit, ale stejně těžko ji můžu zakazovat. Možná by opravdu po legalizaci ubylo těch rebelů, co ji kouří na truc a na výraz dospělosti. Dost podobné je to s tím pivem - kluci si tím dokazují, jak přečůrali výčepáka nebo prodavače, když jim starší kámoš koupil dvě tři orosený.. Jenže.. v osumnácti už je dneska kvantum těch, co se bez chlastu neobejdou.. a zrovna tak je kvantum těch, co z měkké drogy přejdou úplně jinam.. A to je ten průser a obávám se, že na to žádné bezbolestné řešení neexistuje.. Můžu nejspíš stejně jako Miška doufat, že vše, co jsem do svých dětí 17 let vkládala, tam někde v nich je a zůstalo a že se to zkrátka v tom klukovi jednoho dne pohne a on sám (jedině on sám) si uvědomí, které hodnoty jsou důležité...
Jinak je bohužel pravda, že jsme všichni byli v tomhle věku zrovna takoví - jenom snad ta společnost nebyla tolik nemocná a těch drog nebyl takový výběr...
Předchozí