Táňo,
o co ti jde? Proč nenecháš tu Petru napokoji? To je pro tebe tak strašně nepochopitelné, že někdo prostě po životě v USA netouží, ačkoliv nebo právě proto, že tam několikrát byl a dokonce tam studoval? Vždyť kdo jede do zahraničí studovat jen proto, aby se tam usadil natrvalo? Běžně to funguje tak, že do zahraničí jezdí studovat lidé proto, aby tu zemi poznali a aby se naučili řeč. Anebo i proto, že doma mají větší šance se uplatnit, pokud mají zahraniční školy. Petra se se svým manželem shodla, že v USA by trvale žít nemohli. I my s manželem jsme se shodli na tomtéž.
A že i kdybychom moc chtěli, že bychom tam žít nesměli? USA je země vyvolených? Tam normální lidi nesměj? Tak o tom jsem ještě neslyšela.
Jen tak mimochodem, představ si, že jsem před několika lety byla téměř každý rok v Německu na dovolené. A kdybych se na to cítila, docela ráda bych tam vystudovala jednu vysokou školu. Ale žít bych tam fakt nechtěla. Co myslíš, říkám, že bych tam žít nechtěla, jen proto, že oni by mě tam žít nenechali? Nebo je snad Německo zemí méněcenou vzhledem k USA, aby někdo netoužil žít zrovna tam? A nebo i jiné země, kam se někdo rád vrací každý rok na dovolenou, ale netouží tam zůstat?
Ne, ne, Táňo, mám pocit, že se tu snažíš dělat zle a o to nikdo nestojí. Nech Petře její názor, má na něj právo. Ona žije svůj život, získává své zkušenosti a činí svá rozhodnutí a své závěry. Nesnaž se jí vnucovat něco svého, nesnaž se překrucovat její věty a smysl jejích myšlenek. Ono stejně nepůsobí zrovna důvěryhodně, že jsi tu jen jako anonym, kdoví, kdo se pod jménem Tana, 2 deti skrývá. Asi nejlepší by bylo na tvé výplody už neodpovídat.
Předchozí