Sally,
a jsme opět u toho, teď se zase budeme dohadovat, Táně se to tedy povedlo a diskuze bude pokračovat.
Tak jako se Petře nelíbil tvůj tón, kterým jsi reagovala na Leu, Petře ani mně se zase nelíbilo, jakým způsobem se Táňa vyjádřila o Petře a co tu z Petry udělala. Raději sem něco překopíruju.
Petra:
Ja si napriklad nemyslim, ze USA je nejaky raj na zemi, s manzelem se chceme casem nekam odstehovat a jestli jsme se na necem shodli, tak na tom, ze do USA rozhodne nechceme. Ja jsem tam byla 3x, USA mne nicim neoslovila, vadi mi tamnejsi bigotnost, rasismus a pokrytectvi. Ano, velmi generalizuji, existuji tam miliony milych uprimnych lidi a nechci tim rozvirovat debatu na toto tema.
Sally:
ty jsi třikrát navštívila USA, a víš úplně přesně jací jsou tu lidi
moje poznámka:
Petra jasně napsala: velmi generalizuji, existuji tam miliony milych uprimnych lidi a nechci tim rozvirovat debatu na toto tema. Byla si tedy jasně vědoma toho, že v USA žijí i jiní lidé, než kteří jí tam nevyhovují, a že je těch lidí většina. Prostě se snažila naznačit, co např. se jí na USA nelíbí, tím ale přeci neodsoudila USA jako takové. Přesto tvá dopověď byla velmi kousavá a bagatelizovala to, co napsala Petra.
A na to najednou Táňa napíše:
Petro, nesnaz se nam nic namluvit. Ze te USA nicim neoslovila? Ono to jestli se s manzelem odstehujete do USA vubec nezavisi na vasem rozhodnuti. Myslis ze ma USA o takove jako vy zajem a da vam povoleni k trvalemu pobytu? Pochybuju:-) Jak pises, uz ses o to pokousela 3x a pokazde ses musela vratit zpet do cech. Jak je to jednoduche nam ted vykladat jak vlastne te USA nepritahuje! Nenech se vysmat. Je to prilis pruhledne!
Moje poznámka:
Jak může Táňa tvrdit, že se Petra 3x pokusila získat trvalý pobyt v USA a že se musela vrátit do Čech s nepořízenou? Jak to, že vůbec nezáleží na rozhodnutí Petry a jejího manžela, jestli chtějí v USA žít? Proč Táňa pochybuje, že by státy vůbec mohly mít o Petru a jejího manžela zájem? Kdo jsou vůbec "takoví jako Petra a její manžel", v čem jsou ti dva tak špatní, že může Táňa o jejich šancích tak pochybovat? Tenhle příspěvek Táni dělá z Petry nechtěného přistěhovalce do USA, který má v pase razítko nežádoucí. Prostě Petru ten tón a ten způsob, jakým je to napsané, uráží a já se jí vůbec nedivím, mě uráží taky, ačkoliv se mě tak osobně jako Petry netýká.
Petra:
nikdy jsem se nesnazila tam zustat nebo pracovat. A opravdu mne USA neoslovily nicim, proc bych tam chtela zit. Maji krasnou prirodu, to urcite, take se mi libil New York a Niagarske vodopady
Táňa:
Ale Petro,
opravdu te USA nicim neoslovilo? To je zvlastni navstivit pak takovou zemi hned 3x a jeste k tomu studovat americke studie
Moje poznámka:
Petra napsala, že ji USA neoslovily ničím, proč by tam chtěla žít. Neznamená to přeci, že ji neoslovily vůbec ničím. Navíc do USA se Petra nevracela proto, že by tam chtěla žít, ale vracela se tam opět na návštěvu, jako se jiný vrací do Řecka nebo do Německa, aniž by tam chtěl žít. Přesto Táňa zpochybňuje, že se jí prostě v USA žít nechce, když se tam přeci tolikrát vrátila a ještě navíc tam studovala.
Víš, to mi vážně vadí, ten pohrdavý tón, jaký Táňa vůči Petře používá, nezná ji a přitom tu s ní zametá jako s podřadným smetákem. Táňaa Petry věty překroutila, upravila si je, prostě zachovala se vůči Petře velmi nefér. To mě velmi vytočilo a proto jsem nenechala Táňu napokoji.
Předchozí