Ahoj,
tak jak je vidět, každá máme svou zkušenost a podle toho také určitý názor. Já vidím dost problém například ve vyřešení prostorových dispozic (tj. málo místa, malý byt), jak píše Blanimour, že bydlí v 1+1. Jinými slovy: jak to udělat, aby se všichni a všechno někam vlezlo? :-))
Já třeba bydlím ve starším rodinném domku, který se neustále přebudovává, přestavuje a vylepšuje (snad). Dá se říct, že máme dva hotové pokoje (obývák a ložnici) a uprostřed jídelnu s malou kuchyňskou linkou, která je vyloženě průchozím prostorem, takže samostatný pokoj se z ní udělat prostě nedá. Ložnice je naštěstí dost veliká, takže v ní spíme zatím všichni, malý spí již na dospělé pohovce (rozkládací). A když s manželem nutně potřebujeme být sami :-)), tak se přesuneme do obýváku.
Zrovna v neděli jsme řešili, jak bychom to udělali, kdyby přibylo ještě jedno dítě, které oba moc chceme ... No, nějaká řešení nás napadla (některá dost srandovní - př. odmontovat dveře od šatní skříně a postýlku částečně vsunout tam :-), myslím, že důležité je, že jsme oba zajedno v tom, že ještě jedno dítě ano než ne.
Každá jsme také jiná - já bych například neměnila domek za byt, i kdyby měl více místností, protože jsem strašně fixovaná a doslova závislá na vlastním domku (i když je malý a v létě připomíná staveniště).
Jak tady již psala jedna pisatelka - všechno se dá vyřešit, když panuje láska ... Člověk může bydlet v domě nebo bytě o mnoha místnostech a může být nešťastný, ale taky v malém prostoru, ale neskonale rád a šťastný. Zatím volím druhou alternativu ...
Ahoj, Afrikánka - Irena
Předchozí