Opravdu pře úsilím maminek smekám..já sama mám atopický ekém už od dětství, ikdyž oproti majdě a terezce v minimálním měřitku..vždycky jenom na noze..v lékárně mi na to dávali mastičku, kterou tam sami míchali...Zhoršení bylo vždycky v zimě, nedostatek sluníčka..v létě se to zmírnilo...Asi pře dvěma lety se mi to rozneslo po celé noze..Vím že se to nesmí škrábat, ale pomoc si nemůžu, co to tedy musí být pro miminko..Zase mastička z lékárny, která to promastila, pak to vyschlo a já jsem to s urputným svěděním seškrábala..zároveň jsem v té době letěla na 3 týdenní pobyt do řecka s vzp- já osobně kvůli časté nemocnosti ,ale pobývaly tam děti, které měly avelmi rozšířený atopický ekzém..Na sluníčku a ve slané vodě (koupala jsem se skoro pořád, protože vodu miluji) se mi z ekzému stal akorát neopálený flek na noze...Loni jsme byli v bulharsku, takže se ekzém ani neobjevil...Letos v zimě zase na tom samém místě...svědí to, ale mám úsěch už se nedrbu a když se to moc loupe tak na to namažu silnou vrstvu krému...Opravdu řed oběma maminkami smekám a držím palce
Předchozí