| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Patologický alfáč

"jestliže plod nedokáže přežít mimo tělo matky a to ani za pomoci lékařů, zdá se mi tato cesta přijatelná. "
- jenže to třeba Downův syndrom není, to dítko přece bude schopné žít

Já v současné době jsem v situaci, kdy mám rozhodnout, jestli půjdu nebo nepůjdu na odběr plodové vody. Proto nad tím tak přemýšlím a proto jsem sem napsala svůj názor, protože jsem dospěla k závěru, že i kdyby něco, kdyby všechna vyšetření byla pozitivní, tak tu injekci tomu dítěti dát nenechám, protože bych se nikdy nezbavila myšlenky "co by kdyby" - pořád je to jen pravděpodobnost. Pořád to nemusí být tak strašlivé a rozsáhlé, jak doktoři prorokují. A takto narozených dětí, které se podle lékařů narodit neměly, taky znám dost.
Co obnáší péče o postiženého člověka si docela dobře umím představit, od 97 roku mám babičku na vozíku a docela často jsem byla v kontkatu s nějakým způsobem hendikepovanými lidmi. Za svobodna jsem dělala charitu pro ústav pro těžce mentálně postižené děti na Slovensku.
Nesouhlasím s tím, že je to vždycky bezvýhradně negativní věc, mít doma mentálně nebo zdravotně postiženého člena. Je jasné, že se zásadním způsobem změní standartní chod rodiny, v některých ohledech to bude třeba náročnější; člověk si nebude moci dopřát standartní konzumní vymoženosti, je nutné bojovat s úřady a s penězi a je to fyzicky a psychicky náročné. Na druhou stranu s kým jsem mluvila, tak říká, že teď vidí svět jinak, má jiné hodnoty a že ho jeho dítě zvláštním způsobem obohatilo a že toho nelituje.
Že se za mne budou příbuzní stydět je jejich věc, ne moje, moje hodnoty se odvíjejí od toho, co já mám uvnitř sebe a ne podle toho, co ode mne okolí vyžaduje, abych byla "v normě", nevyčnívala a byla společensky akceptovatelná. Pokud by dokázali takto radikálně odmítnout postižené dítě, zajímalo by mne, jak by se zachovali v případě onemocnění některého z členů rodiny. Stačí obyčejná mozková mrtvice a všechno se změní. A ukáže se, co má člověk okolo sebe za lidi.

Je to moje soukromé stanovisko, ke kterému jsem sepsala své vlastní subjektivní důvody, a velice dlouho jsem hodně vážila všechna moje soukromá pro a proti. Nikomu nenařizuju, aby se mnou souhlasil, neodsuzuju nikoho, kdo se rozhodne jinak a nevyhrožuju mu svědomím a etikou a ničím.
To, že každé těhotenství v ženě zůstane zapamatované a že jsem to zmínila je fakt, který s potratem zdravotně indikovaným nesouvisí- každá máma si bude pamatovat všechny své děti, ať jsou živé nebo mrtvé, narozené nebo nenarozené.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.