Cinicky? To zalezi na tonu a zase na situaci. Xanajka se zda byt tim vyrokem pobavena. Zrejme zadnou psychickou ujmu to na nej nespachalo. Na mne take by nespachalo. Mela se na stredni jednu ucitelku, ktera rada misto vyuky se stezovala na tezke byti se svymi tremi detma. Ve mne to ale nevzbudilo pohrdani materstvim, spise pocity trpke litosti s tou zenskou ne na svym miste. Moje kamaradky, ktere kultivuji silny cerny humor, hodne mi pomohly v tezkych chvilech materstvi.
Psala jsi jeste o ucte k diteti. (Spechala jsem, tak nemohla jsem odpovedet obsirneji). No ja nevim, myslim ze mimino hlavne potrebuje lasku sve vyrovnane matky. Jakym zpusobem jeho matka se vyrovnava zalezi to na individualnim vkusu a povaze matky. Jestli Ti pomaha svoji pocity prehlizet, tak nemam nic proti tomu. Jinym zenam pomaha vtipkovat, povidat se a hledat kompromisy mezi pohodli ditete a svym pohodlim. Ja jsem spise prisla k moudremu postoji tim, ze jsem si rekla ze na mne (a na mych citech) zalezi stejne tak jako na citech ditete a manzele. Nejsem sebestredni, ale jsem take a rovne dulezita. Matka, ktera si rika, ze na nej nezalezi a ze je schopna svoje city prehlizet take prinasi do rodiny sve rizika - prehlizet jeji city zvykne si manzel a pak i deti. Jestli bych zkousela prekonat vse potize materstvi s mirnym usmevem otupeleho idiota ale ne aktivnim resenim problemu, asi bych si moc nepomohla. No jasny, nektere "problemy" jako ta mokrost a nadvaha musi se preckat, ale nekterym pomaha u toho cekani vtipkovat.
Psala jsi o negativnych odezvech o porodu - asi to byl kamen do moji zahradky, tak zkusim odpovedet (co ja vim, jestli neco tady ode mne cetla jsi). Nikdy nenapsala jsem nic zleho o porodech obecne. Ale jestli zeny v CR by porodnicky system nekritizovaly, tak by se nezmenilo nic. Komu to neni aktualni, at to necte. Mam svuj nazor, ke kteremu jsem prisla rozumovymi argumenty, porovnavacimi zkusenostmi a sectelosti, a mam pravo ho verejne vylozit a chtit si o nim bavit s temi, komu to je aktualni. Mas neco proti tomu?
Předchozí