Koukám zajímavá debata. No, patřím k matkám co rozhodně angažují své manžely. Cca do 3 měsíců věku si muž sám a bez přemlouvání bral syna k sobě a já spala v jiné místnosti abych se vyspala. Byl totiž od narození značně neklidný a denní směna (se 2 dětmi) byla víc než náročná, zvlášť pro někoho kdo si prodělal hodně výživnou a značně život ohrožující poporodní sepsi. Nutno říct, že synka měl muž v koši vedle své postele + syn byl krmený z lahve - a to krmení bylo tedy na mně. Ale ostatní buzení, prdíky, dudlík...všechno zvládal. Má totiž skvělou vlastnost dělat to napůl ve spánku + okamžitě po ulehnutí upadat do bezvědomí, takže to často sám zaspal - což ale já nedokážu i když únavou padám na hubu. Fakt je, že doml ale chodí večer, až tak v osm, takže nějaká pomoc přes den = nula a to obecně, není tu v dosahu vůbec nikdo z rodiny. No, od těch cca 3 měsíců syn spí celkem pěkně a mám ho zase já a on spí v druhé místnosti. Ale pro změnu zase čekám, že večer pomůže se žehlením, třeba i s vařením a tak. Do práce tedy nejezdí autem ale busem, protonoční vstávání bylo celkem v pohodě. Ale duševní práci v rozdsahu cca 8:00 až 18:00 zvládal taky. Hm, myslím že je to taky o ochotě tatínka se účastnit. Kdyby muž nebyl ochoten tak s tím nic neudělám, ale jsem jednoduše vděčná za to, že to není klasický chlap co sedí a očekává že se mu donese pivo až za stůl.
Mmch. - taky bych ráda ctila zásadu že když spí dítě spí i matka. NENÍ TO ALE TAK JEDNODUCHÉ. Náš syn má značné zdravotní potíže vč. toho, že jeden z projevů je, že je ochoten pít jen ve spánku. Takže ON usne a MNĚ okamžitě začíná směna. Spí totiž jen velmi krátce a pokud ho nenakrmím alespoň trošku během prvních 15-20 minut spánku, pak se probudí a vydrží bdělý opět cca 3-4 hodiny. No nepřeju vám takovéhle dětičky, je to velice vyčerpávající - o to víc, že malý v noci a spí a já ho během noci musím cca 2-3 krát nakrmit a to tak, abych ho neprobudila jinak konec - a hrozba infuzí v nemocnici (už jsem si užili v minulém roce cca 4 týdny takových procedur). Tímhle stylem jsem schopná do něj dostat něco málo přes 500ml, to je sotva na přežití, takže si nesmím dovolit dát si relax - a jaksi jsem tak vyšťavená, že muž se tak nějak angažovat musí, i kdyby jen uhoupáváním malého k spánku - abych ho nakrmila...
Předchozí