Tak tedy do boje, nedá se nic dělat.
Jak víš, že komplikace nepřišly proto, že se do porodu nepřirozeně zasahovalo, rodička nebyla v psychické pohodě a navíc léky podané pro tišení porodu brzdily přirozené funkce organismu???
Každý zásah (i chemický) ovlivňuje negativně průběh porodu. Každá akce vyvolá reakci a navíc nepřispívá duševní pohodě matky.
Znám hodně žen, které porodily doma a pokaždé to bylo v klidu a bez komplikací. Taky znám spoustu dalších žen (včetně sebe), které si prosadily porod bez vnějších zásahů a porodily taky rychle, krásně a v klidu.
Opět mohu být nazvána fanatičkou a je mi to upřímně jedno, ale zkušenosti žen a přítelkyň, které mám kolem sebe mi bezezbytku dokazují, že WHO (Světová zdravotnická organizace) moc dobře ví, proč doporučuje to, co doporučuje.
A samozřejmě znám i další holky, které měly porod "hroznej a dlouhej" a jsou to přesně ty vystreslý typy, který si nechaj okamžitě kdeco napíchat, aby náhodou netrpěly a ouha, vždycky si to pěkně zavařej. Medikamenty a epidurál jim totálně zabrzdí práci dělohy, takže se hodiny týraj a nakonec se z nich dítě musí vyrvat násilím, protože nemaj už sílu.
Kamarádka si nechala dát epidurál (jsou to už čtyři roky) a dodneška nemůže sexovat s manželem, protože byla po porodu roztržená až na konečník.
Já prostě neznám žádnou takovouhle příšernou historku od osoby, která se na porod těšila, byla v pohodě, hýbala se podle chuti, porodila v pozici která jí vyhovovala a nenechala si nic píchnout!!!
Já osobně mám na porod taky jen krásné vzpomínky ačkoli jsem si nic píchnout nenechala (kromě ATB), ale prostě to není žádná hrůza!
Předchozí