| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Přirozený porod 4: Něco pro ženy (no a taky pro muže)

Lado,

absolvovala jsem lékařsky řízený porod včetně epiduralu. Určitě nejsem vystreslý typ, a zcela jistě jsem si nic nezavařila. Takže ne vždycky si to rodičky zavařej, jak vy říkáte. Nevím, jestli kvůli epiduralu porod trval déle, trval celkem (jsem prvorodička) 12 hodin - což je průměr. Dítě ze mě nikdo násilím nevyrvával, měla jsem sílu a energii tlačit skoro hodinu a půl. Během porodu jsem vyzkoušela několik pozic, rodila jsem pak v té která mi vyhovovala - bylo to U Apolináře - jsem překvapená informací, že v porodnicích ještě stále přivazují nohy. Kde?

Dál - mohla byste mi vysvětlit, co má epidural všeobecně společného s roztržením při porodu?

Autorka příspěvku, na který reagujete, hovoří o porodu doma, nikoli o porodu v nemocnici, který vy opěvujete (nebo jsem to nepochopila a rodila jste doma?)a upozorňuje na jeho rizika. Vždycky jsem si myslela, že tady v České republice rodí doma velmi malé procento maminek - vy říkáte, že jich znáte hodně? Kolik to je?

Ohledně rizik při porodu doma - mohla byste mi vysvětlit, jak se řeší naléhavé případy - jako např. prasklá děloha, pupeční šňůra okolo krku a ztráta srdeční akce dítětě atd? Nevím to, ze zprávy WHO jsem to nepochopila (možná jsem špatně hledala, našla jsem tam jen informaci, že porod má probíhat blízko nemocnice - je někde definováno, co je to blízko?)

Nejsem příznivcem porodu doma, pochopila jsem tolik, že vy nejste příznivkyní lékařsky vedeného porodu. Ráda bych se zeptala, proč jste tedy nerodila doma a zvolila jste nemocnici (jestli jsem to tedy špatně nepochopila).

Děkuji předem za odpovědi (jestli si na ně uděláte čas).

Markéta

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.