Lado,
tady mas svoje vlastni slova, kopiruju ti to z tvych prispevku...
-------------------------------------------------------
....tak klasicky vedený porod určitě ano. Nejen že "vyprodukuje" na svět dítě zfetovaný a oblbnutý tišícíma prostředkama (který se cpou většinou ještě paušálně do matky, nebo ještě horší epidurál) , ale taky mu okamžitě po vykouknutí na tenhle náš veselej svět dělá jedno trauma za druhým....
Jak víš, že komplikace nepřišly proto, že se do porodu nepřirozeně zasahovalo, rodička nebyla v psychické pohodě a navíc léky podané pro tišení porodu brzdily přirozené funkce organismu???
Každý zásah (i chemický) ovlivňuje negativně průběh porodu. Každá akce vyvolá reakci a navíc nepřispívá duševní pohodě matky.
Znám hodně žen, které porodily doma a pokaždé to bylo v klidu a bez komplikací.
A samozřejmě znám i další holky, které měly porod "hroznej a dlouhej" a jsou to přesně ty vystreslý typy, který si nechaj okamžitě kdeco napíchat, aby náhodou netrpěly a ouha, vždycky si to pěkně zavařej. Medikamenty a epidurál jim totálně zabrzdí práci dělohy, takže se hodiny týraj a nakonec se z nich dítě musí vyrvat násilím, protože nemaj už sílu.
Kamarádka si nechala dát epidurál (jsou to už čtyři roky) a dodneška nemůže sexovat s manželem, protože byla po porodu roztržená až na konečník.
...jen jsem překvapená, kolik má medikalizovaný porod a přikurtování na "kozu" pořád přívrženců! Z diskuzí zde mám pocit, že jsou snad za tenhleten způsob porodu ženy bojovat!
-------------------------------------------------------
Takze z vyse uvedenych tvych prispevku mi nevyplyva, ze bys byla prilis tolerantni a otevrena vsem nazorum...a taky mi z toho nijak nevyplyva, ze nikomu neberes, jak a kde chce rodit...naopak, dsuzujes ty, co to nechteji jako ty...A to bys nemela, ne? Aspon podle toho, co pises ve svem poslednim (casove) prispevku...
Proto jsem tvuj prispevek z predchozi diskuze oznacila za "zavanejici fanatismem" nikoli tebe za fanaticku...to je rozdil...
Předchozí