Lado, v případě, že vaše sbohem neznamenalo, že se na diskusi už nevrátíte, chtěla bych vám napsat následující:
Doufala jsem, že se s diskuse dozvím něco zajímavého o porodu doma. Sama víte, že to je problematické téma, že existují dva "nesmiřitelné tábory". Jak už jsem řekla, já jeho příznivkyní nejsem, nicméně se zajímám o spoustu věcí, a porod doma (zejména pro svojí vyjímečnost, obvyklé to tedy opravdu není) mezi ně patří. Proto jsem ve svém příspěvku adresovaném vám položila několik otázek, některé se týkaly porodu doma všeobecně, některé reagovaly přímo na fakta, uvedená ve vašem příspěvku (spojitost epiduralu a velkého porodního poranění, počet žen, které rodily doma - já jsem to skutečně považovala za výjimku atd.)Na některé otázky mi odpověď dala Pavlína, které děkuji. Mimo jiné jsem se vás také zeptala, proč jste nerodila doma. Nic jsem tím nemyslela, prostě mě to zajímalo. Tou otázkou jsem se vás evidentně velmi dotkla, což je mi líto - určitě to nebylo mým záměrem.
Nevím, které poznámky z "druhého tábora" považujete za nesmyslné a drzé, já jsem se snažila slušným způsobem získat vědomosti od informované strany. Příručka WHO se porodem doma příliš nezabývá (ale možná jsem to přehlédla).
Nevím, co jste v mém příspěvku považovala za paušalizující, já jsem tam nic takového nenašla.
Předchozí