Měla jsem několik dog(drahoušci) a když jsem se vdala,museli jsme utratit manželova hlídacího "vlčáka".Po dlouhém rozmýšlení jsme se rozhodli pro fenku rottwailera.Také pro její relativní podobnost s dogami.Když jí byl rok,narodil se nám syn.Vycházejí spolu výborně,ale dodržuji určitá pravidla.
1.Nikdy nesmí zůstat bez dozoru pes a dítě.
2.Musíme přesně určit funkci psa.Zda rodinný nebo hlídací.Pes rodinný by nikdy neměl ani VIDÉT ZADRŹENÍ OSOBY natož aby to dělal.Agáta je určena k hlídání objektu(každý den chodí na procházku,umí tahat boby,jezdí na kánoi,hlídá auto před supermarketem,na Štědrý večer je u stromku)Poslouchá velmi dobře,zásluhou manžela.Na cvičáku nikdy nebyla,bála jsem se.Jsem spokojená,dětí s hokejkou nebo klackem si ani nevšimne.S hlídáním je to ok.tihle hlídají bez výcviku.
3.Pes získaný starší může mít negativní zkušenosti a neznáme spouštěcí mechanismus.Může být úplně nevinný.
4.Pes musí mít misto,kam se na něj chtivé dětské ručičky nedostanou.Musí mít možnost se schovat,přestože je miluje.
5.Každé plemeno vyžaduje jiný způsob výcviku a zacházení.Německé dogy jsem žádala,u rottwailera bych takhle nepochodila.
A pochopitelně musíme být ohleduplní k ostatním.Dobrou.
Předchozí