Mili Psychousko, Lenka a Marketa,
Zijem na vidieku a mam 6 taznych psov (sibirski “husky”, cize ziadne “bojove” ani “okrasne” plemeno, su to pracovne psy). Dom je na samote, najblizsia dedina je asi 5 km. Psy su zvycajne zatvoreni vo velkom vybehu, ak sa prave neucia tahat. Su to mile, vsetecne a roztomile zvieratka, ktore nikdy mojim deckam neskrivili ani vlas na hlave, a to im ti parkhanti toho navyvadzali! Ale psi vedia, ze deti su deti a ze oni (psi) su v tomto pripade ti rozumnejsi a ked toho mali dost, jednoducho odisli. Ked sem-tam doslo k incidentom, nikdy nebol nikto zmlateni, pes bol okriknuty a decko tiez. A prezili sme! Minule leto nejaka turisticka rodinka s deckami (~5 a 7 rocnymi, cize nie sproste male decka, clovek by si myslel, ze uz maju mat nieco v hlave) prechadzali okolo, pravdepodobne zabludili, pretoze naokolo nie je cesta ani ziadna znacka. Rubali sme drevo na zimu, takze sme nemali vybeh na dohlad, ked tu zrazu pocujeme nasich psov zurivo stekat – ani co by sa tam s medvedom ruvali! Dobehli sme, ja este so sekerou v ruke – a co nevidime? Rodinka si veselo obeduje pred nasim domom, na nasom stole, decka hadzu kamene do psov vo vybehu – ten starsi mal dokonca prak a trieskaju do pletiva palicami a cela rodinka sa naramne bavi ako to tie ubohe tvory privadza do nepricetnosti. A rodicia to este obhajovali, ze sa ti parkhanti len hraju a ze sa im predsa nic nemoze stat, ze psy su zavrete!!!! Mal som sto chuti otvorit ten vybeh a nechat psov, nech si to vyriadia s nimi sami! Takze po takomto zazitku som naozaj na strane psov! Mozete si ma oznacit za co len chcete. Viem, co sa v tych malych lotroch skryva.
Ospravedlnujem sa dopredu vsetkym slusnym rodicom, ktori vychovavaju deti k ucte a tolerancii ku vsetkym zivym tvorom.
Předchozí