Mno, já sice na psy nestřílim, v rasách se taky nějak zvlášť nevyznam, ale na malé a velké je dělim a to z jednoho důležitýho důvodu - jezevčík mi dítě maximálně pokouše a dá se v případě potřeby odkopnout, dobrman může dítě zabít a odkopnout se jentak nedá.
U nás na vesnici běžně pobíhají tři velcí psi. Starostka už vyhlašovala rozhlasem, že psi volně pobíhat nesmí, myslim, že za některýma lidma byla i osobně a stejně jsou tu magoři, kteří vypustí na ulici psa jen tak, aby se proběhnul, že mají malou zahradu, ale sami zůstanou doma v teple. AQ nebo mají psa, ale jaksi vůbec nemají kolem pozemku plot. Předvčírem sousedky desetiletá dcera přišla domů a celá se klepala, že jednoho z těch psů potkala v tzv, uličce (asi 50m dlouhý a 4 m široký průchod mezi dvěma zdmi od zahrad), pes na ni vrčel a ona stála ztuhlá, nakonec naštěstí odběhnul. Před pár dny na tutéž sousedku vyjel jinej ze zmiňovaných psů a jeho pán byl náhodou asi 30 m v dosahu, tak na něj sousedka křičela ať si psa zavolá a on na ni, co má jako dělat, když se ta sousedka jeho psu vyloženě nelíbí. Já tamtudy už přes rok kvůli volně pobíhajícímu psovi vůbec nechodim, obcházim s dětma jak blbec půlku vesnice abych se dostala do lesa jinou cestou...
V Pardubicích jsem na okruhu kolem řeky kam chodí lidi běhat viděla paní, která vedla nějakýho velkýho psa a proti ní běžel nějakej sportovec - pes začal vrčet, pán zpomalil a paní na něj začla ječet: Tak utíkejte člověče, nevidíte, že ho dlouho neudržim? Jsem byla s dětma opodál a ztuhlá jsem čekala, jestli taky budu muset s prckama v rukou utíkat...
Předchozí