Musím reagovat na tvou odpověď ve stylu,"tak si říkám, jestli jste normální".Tohle je věc majitelů psů, ne plemen. Já tam psala, že každý pes je individualita, ale vy, příznivci bulteriéru to píšete, tak jakoby bulteriér bylo dokonalé plemeno, které nikdy a nikoho nemůže napadnout. Ano i dalmatín může napadnout ostatní pejsky, také ale i rotwajler atd. Je to o povaze daného psa-jedince. Ale vy si tam své bulíky vychvalujete, jako by nikdy nemohlo dojít k napadení bulteriera na jiného psa či člověka. Jakoby to znamenalo bulteriér=plemeno psa,které nikdy nikoho neohrozí. To mně naštvalo a štve.Nikdy jsem netvrdila,že dalmatin též nemůže nikoho napadnout, ale můj dalmatin byl fakt velký dobrák a byl téměř 5let po sobě každoročně u veterináře po napadnutí a pokousání jiným psem. A úplně nejhůř dopadl po útoku bulteriera.A pak ještě jeden menší příběh- kolegyně měla dogu, kolikrát ho měla v práci.Jelikož se ale jedná o plemeno obřích rozměrů, měla jsem z něho patřičný respekt. Panička mě však uklidňovala slovy "neboj, ten se tě bojí víc než ty." Po čase ta doga svou majitelku bezdůvodně napadla a prokousla ji ruku tak, že měla otevřenou zlomeninu paže.Psa nechali utratit a při pitvě se zjistilo, že pejsek měl nádor na mozku a že to mohla být příčina.Takže u psa člověk nikdy neví. A pořád je "příjemnější"kousnutí ratlíkem, než bulterierem se stiskem několika atmosfér.
Předchozí