Při epiduralu se zavede epidurální katétr (taková tenká hadička) do oblasti zad, katétr se připevní na rameno (normálně náplastí) a hotovo. Teda takhle to proběhlo u mě a takhle mi to taky před porodem vysvětlili. Tou hadičkou je možné během porodu přidávat anestezi. Po zavedení katétru jsem měla naprostou volnost pohybu, a rodila jsem (kromě asi posledních pěti minut, kdy jsem si (naprosto dobrovolně) sedo/lehla na porodnický stůl) vestoje/v dřepu, zezadu mě podpírala na střídačku PA a můj muž. Předem jsem se v porodnici ptala, jestli budu při edpiurální anelgezi nějak omezená v pohybu - odpověď zněla nikoli. Teď jsem se ještě pro zajímavost dívala na různé webové stránky - všude jako jednu z výhod epiduralu udávají možnost volného pohybu.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.