| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Bulteriér a kojenec - jde to dohromady?

Děkuji za příspěvek. Tohle už mi hrozně dlouho vrtá hlavou.
Jsou mi upřímně ukradené spory lidí jestli je bulteriér nebo jakýkoli jiný pes živá zbraň či ne. Soudím psa podle majitele, ne dle plemena
Jak trefně poznamenali někteří lidé, když člověka napadne jezevčík, kousne maximálně do lýtka, u psa, který má v kohoutku půl metru, je to o něco výše a bývá to méně příjmné. Z větších psů (jakýchkoli) máme asi úměrně větší respekt, i když frekvence jejich "selhání" může být prokazatelně nižší než u zmíněných jezevčíků (mimochodem mám jednoho doma).
Já bych jenom chtěla odpověď na jednu věc: když potkám "zblízka" nezodpovědného chovatele s potenciálně rizikovým psem (bez vodítka a náhubku), CO MŮŽU JÁ SAMA UDĚLAT? Mám několik velmi nepříjemných zkušeností tohoto typu a ve všech těchto případech neprojevil majitel dostatek duchapřítomnosti ani zodpovědnosti za chování svého psa. V centru Prahy jsem šla po ulici a doslova pod nohama se mi začali rvát dva cizí psi - oba bez náhubku a vodítka, majitelé přihlíželi z povzdálí a situaci nijak neřešili. O pár týdnů později jsem jela tramvají a ve stejném voze jako já byl jistý "pán" se dvěma psy. Oboje byly feny pitbula (plemena rozeznávám, ale ostatně nejde o plemeno, stejně bych se tu ptala i kdyby tam měl dva kokry), bez náhubku, bez vodítka, v poměrně zalidněné tramvaji, ale co mne nejvíc šokovalo, že zvířata nebyla nijak cvičená, vedená, neexistovaly pokyny - majitel je vždy jen kopl tam kam chtěl aby se hnula.
Může mi někdo říct, co mohu udělat, kam mohu zavolat, kdo mi pomůže, pokud se v takovéto situaci cítím potenciálně ohrožena? Jak to vidím kolem sebe, tak neexistuje účinný postup, jak sankcionovat nezodpovědného chovatele za jeho lhostejnost.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.