Bibi, agresivni ton mela jsem proto, ze vlastne mela jsem ten pocit, ze ty se mnou mluvis jako s tim "buldozerem" cili spise tupcem a nevzdelanym laikem, ktery odbijes zamavanim tou detskou mrtvolkou. Mozna ty takovemu zpusobu komunikaci rikas slusnost, ale ja bych tomu rekla arogance. Co je strach prijit o dite zmam vlastne kvuli chybam tvych kolegu, ale jako vedkyne vim, co jsou statisticke argumenty, jak se na urovni diskutuje s cizi metodou a s cizi perspektivou. A ta citlivost kvuli problematice, kterou otevrel Odent v tvych prispevcich postradala jsem - proto jsem na tebe tlacila. Ale jinak - jsem rada ze jsi otevrena a chces si vzdelavat. Evropa nevymira kvuli lidskeho pristupu porodniku, a ten existuje, neni to jen pohadka. Nemohla jsem vyspovidat hodne zen, ani porodniku, ale podle toho, ze jim nemusela jsem vysvetlovat, co mi v Bohunicich vadilo, tak pracne jak pro tebe, asi muzu soudit, ze ten Odent sedi jim v hlave vice niz je to u ceskych porodniku zvykem... Ale preji ti hodne uspechu na teto ceste. O to mi ve skutku nejvice slo.
Co se tyka ceskych zen, ja vim, ze maji hodne omezene volby. Ale nejake moznosti maji a jsou tady skvele a otevreni lidi i v porodnicich. Moje varovani bylo jen o tom, aby nenaleteli na reklamu porodnic a nechodili tam na slepo - "prirozeny porod" v brnenskych porodnicich miva svoje dost sverazne podani...
Předchozí