Kristýno, si skvělá, že to všechno podstupuješ a že dáváš holčičce mateřský mlíko. Ten způsob podání není až tak důležitý.
A myslím si, že kojení může i bolet, ač je ze strany matky všechno v pořádku. Podle mě některý děti se můžou přisávat silně nebo divně.
Moje první dítě - kojení absolutně v poho, nebolelo nikdy nic, kojili jsme skoro dva roky.
Druhý dítě, syn, se přisál po porodu silou průmyslového vysavače a ač mě porod nebolel, tak teď mi slzy vhrkly do očí. V duchu jsem si říkala, chlapíku, kdybych byla prvorodička, tak seš okamžitě na sunaru, tohle bych nevydržela ani omylem.
Trvalo to asi tři dny, kdy jsem ho přikládala k prsu s hrůzou v očích a ptala se sebe, jak je možný, že jsem taková masochistka a neodstavím ho. Zkusila jsem dát napít z prsu i dvouletý dceři, abych zjistila, jestli mě to bolí i od ní a nebolelo. Krásná jemná sosací pusinka.
Po třech dnech naštěstí synáček zjistil, že není nutný se přisávat tak silně a mlíko přesto teče a od tý doby to funguje v pohodě. Ale věřím, že jsou buď děti, které sajou moc silně pořád a nebo tu bolest maminka prostě nevydrží. A když pak maminka odstříká a dává mlíčko flaškou - tak vlastně není žádnej problém:-)
Předchozí