Sama mám vpáčené bradavky, na začátku těhotenství jsem o tom nastudovala co jsem mohla, formovače od Medely jsem nosila poctivě od 4.měsíce 8 hodin denně a v porodnici už na předporodních kursech toto hlásila. Vždy mi bylo řečeno, že to nebude žádný problém a přinejhorším to půjde přes klobouček. Formovače mi bradavky vůbec nevytáhly, od 5.měsíce mi teklo mlezivo a kojit se nám vůbec nepodařilo,ani přes klobouček. Byla jsem z toho hodně zoufalá, každá sestra radila něco jiného a nikdy nic nezafungovalo. Dokonce mi v porodnici nechtěli zpočátku dovolit ani odsávačku, až poté co jsem jim tam už brečela, protože malý řval hlady a ze mě samovolně vytékalo mléko. Doma jsme ještě celé šestinedělí bojovali a zkoušeli kojit přes klobouček, ale nepovedlo se. Jinak jsem krmila z injekční stříkačky "po prstu". Nakonec jsem to také vzdala a přešla na lahvičku a MM jsem odsávala odsávačkou elektrickou a pulsující, která má podporovat tvorbu mlíka. Já teda měla mlíka nadbytek a uživila bych i dvojčata. Vydrželi jsme to takto praktikovat 10,5měsíce. Tímto smekám před paní Kristýnou, protože vím co to je. Hlavně když mi malý celé odsávání řval jak o život. Vašek se pak odstavil sám a mlíko už nechtěl. Odsávala jsem míň a míň až MM vymizelo. Nyní jsem opět těhotná, mlezivo mi zase teče, formovače tentokrát už nenosím - protože ani odsávačka mi s bradavkama nepohla. A zřejmě budu muset opět dolovat MM odsávačkou. Závidím maminám, které kojí normálně, je mi líto, že když mám tolik mléka, musím ho takto jak říkám "dolovat", ale jsem ráda, že můžu dát mimískovi to nejzdravější a nejlepší. Ještě pro ty, kdo nevědí co jsou vpáčené bradavky (a že jich je!) Při podráždění místo aby vystoupily, zatáhnou se dovnitř jako šnek do ulity :o)) a místo trčivé bradavky mám uprostřed dvorce prostě jamku.
No dá se s tímhle kojit?? Těším se na odpovědi.
Předchozí