Milý Psychouši!
Pravděpodobnost zadávení dítěte rodinným bulíkem je podle mého názoru a zkušenosti nulová. Od malička učíme bulíka, jak se chovat k lidem a k dětem, stejně tak učíme Anetku, jak se má chovat k psovi. Oboustranná výchova je podle mě základem.
Nikdy samozřejmě nenechávám dítě se psem bez dozoru, ale jsem si jistá, že naše Corny by nikdy Anetce neublížila. Bulík je velmi trpělivý pes, který rodinu miluje a nikdy by nikomu neublížil!
Pokud někoho toto téma zajímá, měl by si přečíst odborné publikace o bullterriérech, které v naší republice vyšly.
Znám více chovatelů bulíků, kteří mají děti a nikdy je rodinný bulík nanapadl! Ovšem znám rodiny, které mají děti a bulíka, a ty děti pokousal cizí pes, ale nikdy(!!) to nebyl bulík. Vždy se jednalo o nějakého malého psa, o kterém se v této diskusi píše, že je bezpečnější.
Jen pro zajímavost, někde jsem četla statistiky zabývající se útoky psa na člověka. V těchto datech se uvádí, že nejčastěji jsou ošetřeni lékařem lidé po napadení jezevčíkem!
Stejně tak souhlasím s názorem zde prezentovaným tuším Červánkem, že není znám případ, že by bullterriér napadl člověka.
Předchozí