| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak jsem dorostla do velikosti XXL

Bellano, chápu, co prožíváš, jako mnoho dalších jsem něčím podobným též prošla. Předesílám, že nechci dělat chytrou, i já jsem dělala mnoho chyb, a tak mám pocit, že bych ti mohla pomoct několika postřehy z tvého článku: myslím, že u tebe je problém hlavně ve špatných návycích (tatranka prostě do výživy nepatří – to je tak energetická bomba, že ji lze pozřít jen výjimečně a asi ne celou, protože dá tělu jen mnoho cukrů a tuků, žádné živiny a vitamíny a má ten efekt, že ti spustí hypoglykémii, takže tě za chvilku honí zase mlsná a navíc tělo je zesláblé kvůli nedostatku vitamínů – pokud tento druh stravování provozujeme častěji – a říká si o “něco” dalšího. Ale úplně zříkat se sladkého nemusíš ani při dietě. Jen to chce rozum – jeden dílek čokolády nebo dva třeba obden nebo i denně, pokud máš čokoládu moc ráda jako odměnu a ne na noc, toho bych se nebála - tempo hubnutí bude prostě trošku pomalejší. Ale opravdu to musí být malé odměřené množství s tím, že si ji oddělíš a zbytek uklidíš, aby tě to nelákalo. A vychutnáš si to a nebudeš se cítit provinile. Taky slovní spojení, že sportem se ničí tělo, je něco, co bys ani v ironii a žertovném tónu článku neměla používat. Uvědom si, že až ti dítě doroste, tak i pro něj bude rozumné sportování, prostě hýbání se pro radost (stresující výlety na kole nejsou třeba) potřebné k tomu, aby se dobře rozvíjelo a bylo zdravé. Ona nadváha kromě estetického hlediska, které především nám ženám není příjemné, má druhé velmi závažné hledisko, a tou je mnoho zdravotních komplikací, které způsobuje. A to třeba i v dalším těhotenství, které možná plánuješ nebo plánovat budeš. Takže já osobně bych s hubnutím nečekala. Psala jsi, že chodíš s kočárkem – to je ideální pohyb! Proč to nefunguje na hubnutí? Pro spalování tuku při sportu je třeba dosáhnout určité tepové frekvence po určitou dobu, takže tudy cesta asi nepovede, to bys s kočárkem musela běhat a ne chodit. Ale to chození je výborné na zpevnění postavy, na celkové zdraví – páteř, protažení atd. Pálit tuk prostě musíš jinak a to hlavně tím, že snížíš příjem energie v potravě (tatranka tvoří i pětinu energetického příjmu!) a o tu vydanou se ti postará dítě a běžný pohyb, který ti bude dělat radost. Mně pomohla pravidelná strava se synem. 5x denně malá porce, protože pro male dítě se vaří dietně a zdravě a nevnímáš to jako trápení u diety, protože jen jíš to, co on. Nesmí se ovšem dojídat kašičky, sunary a krmit sebe ani dítě tučnými pribiňáky. A taky je lepší jíst méně večer - tak rozumně, ani ne jít spát s hladem, ani ne přejedená. Prostě žádné extrémy v ničem. Ale jogurty jsou dobré a chutné, sýry, těstoviny – pozor nepřevařené, jinak způsobují zase onen hypoglykemický efekt, s různými bylinkami, rajčatovou omáčkou – to jen namátkou, je toho spoustu – vůbec se nemusí vařit těžké tučné omáčky a polívky s jíškou, ale ani chroupak jen mrkev. I když i ona mrkev nastrouhaná s jablíčkem je pochoutka nejen pro mrňata – vím, co říkám :-)
Abych to shrnula, z tvého článku jsem i přes ironický nadhled vycítila, že se tím trápíš, jako jsem se trápila já před pár lety, a tak jsem se pokusila ti dát malý návod. Je to jednoduché, prostě člověk nesmí čekat zázraky a chovat se rozumně podle hesla, že když chci zhubnout, musím přijmout méně energie, než kolik vydám. Já jsem se ještě před otěhotněním s váhou trápila (i když obézní jsem nebývala, konfekční velikost tak 40, pak jsem samozřejmě přibrala při těhotenství asi 15 kilo – ale teď mám o 10 kilo míň než před otěhotněním a jsem spokojená. A bez diet a trápení – prostě to jde, jen jsem se musela zastavit zamyslet, když jsem s půlročním dítětem měla od porodu jen o něco málo míň.) Můžu dodat i konkrétní rady a recepty, ale jsou úplně běžné, takže nechci dělat vědu z něčeho, co se dá selským rozumem vymyslet:-) Přeju hodně úspěchů při hubnutí a hlavně pohodu a zdraví pro tebe i dítě!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.