Jen bych chtěla všem těm chytrým maminkám říct, ať jsou šťastné, že kojily bezbolestně, bez problémů nebo že problémy s kojením vyřešily. Z vlastní zkušenosti vím, že to není vůbec nic lehkého a skládám velkou poklonu!!! Sama jsem před rokem řešila podobný problém, dcera se narodila císařem, mléko se mi udělalo až po 6 dnech, Agáta neměla skoro žádný sací reflex a já měla ploché bradavky. Vyzkoušely jsme snad všechno možné, každé kojení bylo peklo, které trvalo hodinu i víc, zkoušely jsme i kloboučky (přes ty to chvíli šlo), pak jsme se dostaly do stavu, kdy Agáta řvala, mlátila do mě pěstičkama a já brečela nad ní. Pak jsem začala mléko odsávat a dávat jí ho z lahve. Dávala jsem na střídačku moje mléko, nutrilon a díky tomu, že moje kamarádka měla ve stejné době dvojčata (kojí je bez problémů do dnes), dostávala jsem ještě mléko od ní a dávala ho Agátě taky. Podle doktorky jsem udělala pro svoje dítě to nejlepší, protože jsem nebyla ve stresu a dcera v klidu najedená. Vydržely jsme to bohužel jen 4 měsíce, protože pak mi i ta troška mléka "vyschla".
Mimochodem, nikdy se mi nepodařilo odstříkat mléko rukou, nikdy jsem nezažila, že by mi mléko stříkalo (jako mojí kamarádce, která rukou odstříkala 100ml za 10 min - já to odsávala třeba hodinu).
Proto prosím nesuďte a nepište teorie o tom, co tato velmi statečná maminka udělala špatně a jak byste to dělaly vy. Dokud jste stejnou situaci nezažily, nevíte o čem mluvíte!
Předchozí