| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak jsem dorostla do velikosti XXL

Jano,
oni se těm holkám s tím, že nadměrně přibírají během těhotenství, jaksi smířit nechce..
Akorát nechápu, co bys jim jako radila, aby dělaly..

Můj případ:
- před těhotenstvím alespoň 3x týdně cvičení (ne nějaký šolícháníčko, pořádný záhul)
- o víkendech dlouhé výlety na kolech
- pravidlo "večer nežeru" (večer rozuměj po 5. - 6. hod)
- občas (když jsem měla pocit, že jsem si moc dopřávala) "proplachovací" den (tj. den, když se jenom pije voda), .. atd.

V těhotenství:
- jakýkoli "skákací" aerobic a podobné sporty (při kterých se ty kalorie spalují raz dva) jsem vyřadila, nejen z obavy o mimi, ale i proto, že mi dvakrát dobře při nich nebylo,
- na kole jsem se od asi 4-5 měsíce kopala do břicha, takže ani nějaká rekreační vyjížďka nepřicházela v úvahu,
- kdybych se večer + v noci nenajedla, asi bych zvracela,
- při "proplachovacím" dnu bych v těhu skolabovala (o mimi nemluvě).

No a co se asi stane, když pomalu ze dne na den musíš přejít od jednoho režimu k tomu druhýmu? Myslíš, že ty bys nepřibírala?

Já jsem jen za první 3 měsíce přibrala 10 kg (podle těhotenské průkazky to mělo být asi 0,5 kg). Měla jsem na tvém místě držet dietu? Nebo si jít 3x týdně zacvičit ten "skákací" aerobic? (Píšu "skákací", i když ten opravdu skákací se necvičí už asi 20 let - tak mě neberte doslova :).)

Před porodem jsem měla + 29 kg. Část z toho bylo mimi, část zůstala v porodnici a zbývající část jsem shodila do 6 měsíců od porodu (naštěstí u mě zafungovalo to kojení).

Tak si zpětně říkám, že těhotenské tabulky, kolik přibrat, + hlášky podobné těm, co jsi vypustila ty, akorát naprosto zbytěčně tloustnoucím těhulím kazí náladu.. :))

I.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.