Ahoj Sylvi, díky za podnětný článek, jsi moc hodná, že jsi o té nebezpečné knížce napsala, ale neviděla bych to s českými maminkami tak špatně, věřím, že valná většina jich poslouchá hlas svýho srdce, rozumu a intuice a ví, jak s miminkem láskyplně jednat a zacházet. Tohle je podle mě bláznivá knížka bláznivejch američanů /nic ve zlém ale všeobecně o nich nemám nejlepší mínění, ať už kvůli jejich minulosti nebo přítomnosti/, nic víc, český maminy mají víc fištróna než si myslíš. Když mi bylo 25 let a byla jsem au-pair v Anglii, pochopila jsem, jak jsou český ženský šikovný a chytrý. Angličanky se v péči o dítě a domácnost s náma nemůžou srovnávat, fakt. Na vše musí mít nějaký lidi, vůbec nejsou praktický a vůbec a podobně bych to viděla i s američankama, bez urážky. Mimochodem, já mám asi 3 knížky o výchově a péči o dítě, všechny od českých autorů, jiný neberu a ani do nich nekoukám moc často, jen když je nějaký problém. Fakt, věř svý intuici a taky se snaž "naslouchat" miminku, pozorovat ho, co dělá, proč dělá, jak to dělá a uvidíš, že se brzo vyznáš, kdy pláče z hladu, kdy má prdíky, kdy se trošku vzteká. Ale možná, že to všechno víš, tak se omlouvám za poučování,nemyslím to zle. Jinak jak jsem pochopila, taky jsi asi čerstvou maminkou, tak hodně štěstí a lásky Tvýmu miminku. Já už mám skoro osmiměsíční holčičku a je to nádhera bejt máma. Dáš mi za pravdu ? Zdraví Mikejla s Kačenkou
Předchozí