Nechci reagovat na celý článek. Zdravý rozum velí přebrat si to a některé věci prostě nedělat.
Chci jen napsat, že se mi osvědčilo chvilkové znehybnění miminka. Nemluvím o zavinutí do zavinovačky v prvních týdnech. Spíše později, když prdíky stále ještě hodně bolely. Naše malá se dostávala do stádia, kdy hystericky a nepříčetně řvala a řvala, nešťastný výraz a prostě se nemohla ničím uklidnit. Poradila mi kamarádka. Zdálo se mi to velmi drastické, ale zkusila jsem to, chtěla jsem malé pomoci.
Dala jsem jí ručičky a nožičky k tělu, zabalila do deky a převázala plenkou. Podotýkám, že jen tak, aby ručičky nemohla vytáhnout, žádné škrcení!!
Malá se během minuty, dvou, vždy zklidnila a většinou usnula. HNED poté jsem ji rozvázala a byl klid. Myslím, že jí to pomohlo.
Já jsem to musela praktikovat tak celkem 4 krát, má kamarádka tak svazovala holčičku až do půl roku. A jí to pomáhalo, zklidnila se.
Ještě jednou opakuji. Svázat jen na chviličku (pokud jsem viděla, že to nepomáhá, rozvázala jsem ji) a ne příliš pevně!
Nikdy bych tomu nevěřila, ale nám se to osvědčilo. Řekla jsem to pediatrovi a on byl sice překvapen, ale řekl, že to občas bude též doporučovat. A to je třída doktor!!
Přeju spokojený večer/den maminkám i miminkům!
Channah
Předchozí