Dlouho jsem se rozmýšlela, jestli přispěju, protože autorka článku stejně nepřizná, že to může být i jinak, ale nakonec jsem se rozhodla, že ano, přispěju, ale hádat se dál nebudu…Ani jsem všechny příspěvky maminek nečetla…
Takže se postupně vyjádřím k těmto technikám. Z počátku chci říct, že knížka NIKOHO nenutí, aby tyto uklidňující techniky na svém dítěti prováděl.
Kolika – ano,přiznávám, že dětičky mohou mít koliku, ale já z vlastní zkušenosti musím říct, že nám ani masáže bříška, ani pokrčená kolínka, ani strava s kolikou nepomohla. I když jsem jedla zelí, dítě zrovna ten den bolení nemělo a druhý den, když jsem se opravdu hlídala, tak jí bříško bolelo… A navíc autor neuvádí, že byste tyto techniky neměli praktikovat
Zavinování – zavinuji přesně podle knížky, protože když je Eli navolno, do pěti minut se budí škubáním svého tělíčka, v noci potřebuje uklidňovat, jsme vzhůru…Pokud jí zavinu, spí od osmi, budí se jen na kojení, pak usne a je v pořádku. Takže co je lepší? Nevyspalé a nevrlé miminko nebo miminko, které se na noc zavine a krásně se vyspí. Ráno malou rozvážu a ona si „zacvičí“ a krásně se směje, zatímco bez zavinutí je ráno uplakané, protože je nevyspalá. A rozhodně si nemyslím, že by jí to bránilo v rozvoji, podle mě mají v noci spát a ne se rozvíjet:)
Ad bílý šum – na CD jsme nahráli zvuk luxu a miminko nám krááásně spí!:) Tak a můžete na mě poslat sociálku:)
Třesení – no, nevyjadřuji se:) Každý určitě občas s miminkem potřásal, aby se uklidnilo. Pokud ale máte namysli velké zatřesení s dítětem, tak to se v knížce neuvádí a autor upozorňuje, že velké zatřesení je nebezpečný. Doporučuji si knížku přečíst znovu:)
K pokračování knihy – chci se zeptat autorky, proč si druhý díl četla, pokud ten první byl tak hrozivý!!!
K reakcím ostatních – zkuste si knížku přečíst a pak ji posuďte. Pokud bych knihu nečetla a četla tento článek, měla bych pocit, že větší „zvěrstvo“ se nemohlo napsat, ale ono to opravdu není tak, jak autorka článku uvádí:)
Ještě chci upozornit, že své dítě miluju:)))))
Předchozí