| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak správně týrat své dítě

Prostě mi to nedá.....

Ano,knížku jsem četla,důkladně a zapojila jsem přitom mozek....

Dospěla jsem k názoru,že autor ví o vývoji dítěte hodně,jeho metoda funguje a dětem rozhodně nikdo neubližuje....
Stejné tišení jsem úspěšně aplikovala na svou starší dceru v době,kdy tu kniha určitě nebyla...

Ano,kniha je psána "američtinou",to je způsobem,aby byla srozumitelná americkým matkám a dobře prodejná...to opravdu může v naší společnosti trochu vadit,je tam vážně hodně "zbytečné" omáčky,ale troufám si tvrdit,že tahle kultura už nás zavaluje dost dlouho na to,abychom si zvykli :-)))

Ovšem autor knihy nás,myšleno české matky,evidentně přecenil.Jednak nám chybí ta trocha nadhledu,která nám dovolí se zasmát nad karikaturou,a jednak je asi většina slabomyslných.

Pro ně jsi Sylvo psala ten článek,ne????

Myslím,že kteroukoli normální,MYSLÍCÍ maminku by nenapadlo zavinovat své dítě na celý den,pouštět mu u hlavy motorovou pilu,případně s ním třepat,až mu hlavička upadne.Navíc,kromě slaboduchosti,by ta maminka asi neuměla ani číst,protože nic z toho v knize napsáno NENÍ.

Naopak,je tam napsané,že zavinování je pro uklidnění (tady ne na celý den),autor tam pravda popisuje případ i staršího dítěte,které si na SPANÍ zavinutí vynutilo,jinak jde ale o děti do tří měsíců,které se jinak uklidnit nedají.

O "bílém šumu" bylo napsáno už dost,právě teď spí dcera u puštěného ventilátoru,který jí při probuzení (prdíky,např...) pomůže znovu usnout...o motorovce nepadlo ani slovo,pouze o hluku v děloze,který prý (já to nezkoumala) může být i 80dB (vysavač,myčka...) a na tom asi něco bude,jelikož při tom usíná spousta dětí...

A třesení dítětem...je tam přesně popsáno,že jde o krátké (v rozsahu 2cm) rychlé pohyby,připomínajíci klepání se v zimnici...naopak je tam varování před trháním s dítětem a vyzdvižena důležitost podepřené hlavičky.Že se hlavička třese víc,než tělíčko,to je přece normální,je těžší,setrvačnost udělá své...ale autor ZDŮRAZŇUJE,že jde o opravdu kraťoučký pohyb,ny balonu s dětmi skáčeme kolikrát razantněji,v kočárku na dlažbě,nebo v autosedačce na našich silnicích se hlava klepe daleko víc.

Takže podle mého,autor udělal šílenou chybu...nenapsal na obálku,že by knihu měly číst pouze osoby gramotné a se zdravým rozumem.Ostatní na vlastní nebezpečí....

O těch,které knihu nečetly a rovnou odsoudily si myslím své,a rozhodně to není lichotivý názor...jo,a je mi vás líto....tupě papouškujete názor kohokoli,aniž byste si ho udělaly samy!!!!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.