| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak správně týrat své dítě

Pravdepodobne budem opakovať niečo, čo už niekto predomnou napísal, tak sa opravedlňujem, ale jednoducho nemôžem nereagovať!
Neverila by som, že sa dajú nejaké fakty tak prekrútiť, ako ich prekrúca autorka článku. Mám dojem, že si prečítala len nadpisy a podnadpisy, aj to neporiadne!
Odporúčam všetkým, ktorých tento článok vydesil, aby si knižku prečítali a sami posúdili, aké "týranie" autor odporúča!

Ťažko sa budem vyjadrovať ku všetkým obvineniam autorky, vytrhnutým z kontextu, tak aspoň niečo:
Chýbajúci čtvrtý trimester autor knižky zdôvodňuje podľa mňa veľmi logicky tým, že človeku sa počas evolučného vývoja začal zväčšovať mozog, a tým pádom sa deti museli začať rodiť skôr - a teda menej zrelé pre život vonku, ako iné cicavce - lebo v čase, keď by už boli zrelé, by jednoducho pôrod nebol anatomicky možný.
Všetky odporúčania autora sa teda vzťahujú na deti do 3-4 mesiacov veku, a vôbec neodporúča na celý deň zväzovať deti, ktoré už lozia alebo podobne, ako by to z článku mohlo vyplynúť. Tak isto netvrdí, že by sa mali deti zavinovať na celý deň, alebo jeho podstatnú časť, ale len keď sú nepokojné, alebo na spánok. (Ja osobne s tým mám veľmi dobrú skúsenosť, mám štvormesačného syna a dávam ho spať v noci do zavinovačky a cez deň ho zľahka previažem plienkou tak, aby mal ručičky pri tele, inak nimi začne zo spánku rozhadzovať, škrabať si tváričku a hneď sa zobudí.)

Čo sa týka zvukov ako fén, vysavač a podobne, autor odporúča najmä tzv. biely šum, ktorý sa dá jednoducho napodobniť napríklad pustením rádia na frekvencii, kde nie sú žiadne stanice, teda len šum (MMCH, predávajú sa aj špeciálne CD pre bábätká s bielym šumom, takže to nie je len výmysel Dr. Karpa). Toto naozaj funguje, veď to vyskúšajte!

K traseniu sa vyjadrovať nebudem, popísala to veľmi podrobne Meaculpa aj s citátmi. Autor sám predsa v knižke popisje rozdiel medzi syndrómom týraného dieťaťa a trasením, ktoré používa on. Ale to už pravdepodobne autorke článku uniklo, lebo to nebolo v nadpisoch!

Ešte mi v článku chýbalo odsúdenie dvoch spôsobov ukľudňovania novorodencov a detí do troch mesiacov, a to sania (dudlíka, bradavky, ručičky), a poloha na boku alebo na brušku. Takže by som sa rada dočkala pokračovania, aby som zistila, či náhodou netýram svoje dieťa aj tým, že ho kojím, dávam mu dudlík a polohujem ho v zavinovačke na bok!!!!!!!!!!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.