Jen zírám, co jsem se tu vše dočetla. Tuto knihu jsem četla v originálu a dokonce k ní existuje i DVD. Všechny rady jsou tam praktikovány na mimincích, které zoufalé matky přivádějí do ordinace pana doktora. On dělá krok po kroku, co pedepisuje v knize a miminka se zklidňují před vašimi zraky. Autorka tohoto článku knihu hodně dramatizuje a buď ona nebo čeští překladatelé si v ní mnoho věcí vyložilo po svém. Hlavně tedy v neprospěch této knihy. O třesení miminkem tam nic není. Máte s ním pohupovat jako když se třese rosol, velice jemně. Doktor obzvlášť varuje před třesením a možnými následky. A dalo by se toho popřít ještě více, co autorka článku napsala. Pro mě byla kniha velice poučná a brala jsem ji jako další návod co dělat, když vše ostatní selže. Pro jistotu se mi narodil syn s 8 měsíční kolikou a ještě teď v jeho 1 roce se pořádně nevyspím. Zkoušela jsem praktiky popsané v této knize, někdy to zabralo někdy ne, ostatně jako všechny jiné rady. Jen mě mrzí na autorce ta protiamerická nálada a všechno co není zaběhlé tady je špatné. Žila jsem v USA 3 roky a potkala ženy mnoha národností. Každá radila něco jiného, protože u nich se to dělá jinak a žádné z nich bych neřekla, že se zbláznila, protože to nedělá jako my v Čechách. Závěrem - pokud budete číst knihu pozorně, není tam nic škodlivého a možná to i některé z nás může pomoci, jen se neuzavírat novým poznatkům
Předchozí