Mila Kristynko,
uplne chapu Tvoje zkusenosti a vsechno to, co zde popisujes.
Zazivam bohuzel prave stejne chvilky :-( Maly se narodil o mesic predcasne, takze mozna kvuli tomu byl jeho saci reflex trochu opozden a ja zprvu vubec nemela mlicko. A kolostrum nedokazal vytahnout z prsu, ac jsme se snazili sebevic. Byla jsem doslova zoufala.
Do peti dnu se mi sice objevilo mleko, coz jsem si oddychla, ale po te, co mi midwife zvazila maleho a zjistily jsme, jak moc po porodu ztratil na vaze, uplne jsem zpanikarila.
Snazila jsem se opravdu sec to slo maleho naucit a primet pit z prsu. Bydlime v Londyne a tady k nam dochazela kazdy den midwife, ktera mi pomahala, dokonce privolala na pomoc poradkyni pres kojeni a s tou se snazili meho chlapecka naucit sat z bradavky.
To vse provazel jeho urputny krik a branil se sec mohl, zatimco ony mu tlacily trpelive do pusinky bradavku.
Bylo toho na me moc. Sama jsem nezvladala s malym takhle bojovat. Navic me rozcilovalo, jak vsichni vsude kojeni strasne propagovali, jako by snad ani nemohl vyrust bez materskeho mleka a to me jeste vic privadelo do stresu.
Citila jsem se jako neschopna matka a porad jsem nechapala, proc ja nemuzu kojit, kdyz vsichni kolem mne koji?
Kde jsem udelala chybu?
Nase boje "yannick versus prso" byly marnejsi a marnejsi.
Tak nam manzel koupil elektrickou odsavacku a ja cinim doted presne tak, jak popisujes ve svem clanku. Pred kazdym kojenim zodpovedne odstrikavam mlicko, protoze nechci jeste prejit na umele a chci synovi dat maximum, co muzu.
A zatim to vychazi. Maly pije z flasky a pekne pribiva. Vim, ze to mnozi proste odsoudi, ale ja mam svedomi ciste, ze proste delam, co muzu. A materske mleko mu dopravam, i kdyz .. ponekud jinou cestou, ale co na tom.
Myslim, ze daleko dulezitejsi je, abych byla v pohode ja a pak bude i on.
Předchozí